``Rechtsanwalt L[eopold] Karpinski in Schrimm, Mand[atar] Kläger in Sachen [Jan] Działyński c/a [Jan] Smulkowski [o dług]'', 1872-1875 (1872)
Akta dotyczące sporu o dług za czynsz z dzierżawy jezior. Korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Brzegi k. 2, 6-7 są lekko uszkodzone.
Keywords: Jeziora; Rybołówstwo; Kórnik; majętność kórnicka; Śrem; sądownictwo; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy w sprawach rybołóstwa