``Rechtsanwalt L[eopold] Karpinski in Schrimm, Mand[atar] Kläger in Sachen [Jan] Działyński c/a [Józef] Kopankiewicz i Spoln. ([Adolf] Kowalski i [Ludwik] Zaleski) o rybołówstwo w rowie przy falbierni'', 1878 (1878)
Akta dotyczące sporu o rybołówstwo. Korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 2-6, 14, 24 są uszkodzone.
Keywords: Rybołówstwo; Jeziora; Kórnik; majętność kórnicka; Jezioro |Kórnickie; Śrem; sądownictwo; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy w sprawach rybołóstwa