``A.S. W sprawie Dominii Kórnik n/p Wilhelmowi Schubert z P[rowentu] Bnin (Piaski) o zaległą dzierżawę z morgów na Czmoniu II. tal. 12 za ratę 1-o października 1849 [...]'', 1849-1850 (1849)
W tym korespondencja.
Karta tyt. oraz karty 1, 3-4, 7-10 są lekko uszkodzone.
Keywords: Bnin d.m; Czmoń w; Prowent (Piaski) cz. Kórnika; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze