"A.S. W sprawie Dominii Kórnik naprzeciw Gottliebowi nunc Wdowie [Elżbiecie] Martin w Czołowie o zaległe czynsze gruntowe", 1842-1846 (1842)
Korespondencja, odpisy dokumentów sądowych, wykazy zapłaconych czynszów i długów.
Karty 23, 25, 28-30 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Czołowo w; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze