``A.S. W Sprawie Dominii Majętności Kórnik naprzeciw Stanisławowi Górnemu gospodarzowi z wsi Kijewa o zaległe czynsze [...]'', 1847-1850 (1847)
Głównie korespondencja i rozliczenia.
Karty 3-5, 13, 15-16, 25, 28-29, 35, 39 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Kijewo w; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze