"A.S. Dominii Majętności Kórnik naprzeciw wdowie [Apolonii] Kalisz z Konarskiego o zaległe czynsze", 1850-1854 (1850)
Głownie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 4, 6-12, 14-18, 20-30 są uszkodzone (w znacznej części przez owady).
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Konarskie w; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze