``Acta manualia des Konigl[ichen] Justiz-Commissarius und Not[arius] Douglas in Sachen von Działyński c/a Matiecki [Matelski] wegen 29 Rth 5 gr.'', 1847-1848 (1847)
Akta dotyczące sprawy z Franciszkiem Malelskim o czynsz. W tym korespondencja.
Karty 1-4 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze