"Acta in Sachen des Dominii hie[r]selbst wieder den Scholtisey [Schulzerey] Besitzer v[on] Grudziecky wegen Rückstandiger Grund Gefälle", 1807-1808 (1807)
Akta dotyczące sprawy z Józefem Grodzieckim o czynsz. Dokumenty sądowe, w tym skarga z 1807 r.
Karty 19 i 22 uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze