``Acta Manualia des Justiz-Commiss[ar] und Notarius Scholtz in Schrim[m] in Sache Kurnik c/a [Samuel] Unger [...]'', 1843-1845 (1843)
Akta dotyczące sprawy z Samuelem Ungerem o niezapłacony czynsz. Głównie korespondencja, odpisy dokumentów sądowych, zestawienia kosztów.
Karty 2-4, 9 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Śrem; sądownictwo; Korespondencja 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze