``A.S. W Sprawie Dominii Kórnik n/p Gospodarzom wsi Zimina o zaległe czynsze'', 1848-1854 (1848)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 9, 12-13, 21, 23, 27, 37, 44-45, 50-52, 66 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Zimin w; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy o czynsze