``Acta in Sachen des Dominii Kórnik c/a die Synagoge daselbst wegen Grundzinsen pro Martini 1829/30'', 1927-1840 (1836)
Akta dotyczące spraw z gminą żydowską w Kórniku o czynsze. W tym: korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 7-8, 10, 14, 29, 50, 79-83 są uszkodzone.
Keywords: Żydzi; Kórnik; gmina żydowska; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z gminą żydowską w Kórniku