``Acta in Sachen des Dominii Kórnik c/a die Synagoge zu Kórnik wegen dem Schlachthause'', 1829-1832 (1829)
Akta dotyczące sporu z gminą żydowską w Kórniku o rzeźnię. Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 1, 4, 7, 10-11, 21, 24-26 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; gmina żydowska; rzeźnia; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z gminą żydowską w Kórniku