``Akta w sprawie [... Tytusa] Działyńskiego jako Kollatora kościoła Katolickiego w Kurniku[!] naprzeciw Parafijanom tegoż Kościoła o zwrot wyłożonych kosztów na rozmaite budowle'', 1847-1856 (1847)
Głównie korespondencja (w tym odpis listu proboszcza Antoniego Sławskiego z 1803 r.) i odpisy dokumentów sądowych oraz m. in. spis katolików z parafii kórnickiej w 1847 r. (bez miasta Kórnik).
Karty 15, 30, 33, 49, 66-67, 75-76, 79, 83-84, 89-91, 106-107, 109-114, 116-117, 119-120, 123-139, 146-147, 156-157, 160, 163, 165-166 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Kórnik; majętność kórnicka; Procesy; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy z kościołami