"Akta w Sprawie Pastora Heinrich z Bnina n/p [... Tytusowi] Działyńskiemu o wydanie 12 Sąźni drzewa opałowego", 1849-1851 (1849)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych także z lat 1828 i 1838.
Okładka oraz karty 10-12, 14-16, 23 są uszkodzone.
Keywords: Kościół ewangelicko-augsburski; Kórnik; majętność kórnicka; Bnin d.m; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami