"Akta w Sprawie Ewangelickiego kościoła w Bninie n/p [... Tytusowi] Działyńskiemu Względem drzewa opałowego dla Pastora w Bninie", 1849-1852 (1849)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych oraz m.in. uwagi Tytusa Działyńskiego do sprawy i pokwitowania.
Karty 11, 30, 65, 89, 98, 106, 112-114, 116-117, 119 są uszkodzone.
Keywords: Kościół ewangelicko-augsburski; Bnin d.m; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami