``Akta Dominii Majętności Kórnik w sprawie Kościoła katolickiego w Bninie np [... Tytusowi] Działyńskiemu o zahypotekowanie Kapitału 250 Rth wraz z procentem Kościołowi Bnińskiemu należącego się'', 1851-1886 (1851)
Głównie korespondencja.
Karta tyt. oraz karty 1, 6, 12-14 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Bnin d.m; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami