``Akta Dominii Majętności Kórnik w sprawie Kościoła Kórnickiego n/p [... Tytusowi] Działyńskiemu o bezpłatne wydawanie drzewa opałowego'', 1853-1857 (1853)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 11, 14, 21-22, 36, 60, 82, 97, 100, 102, 107-109, 111, 136, 139-140 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy z kościołami