Spór Kościoła w Bninie przeciw Tytusowi Działyńskiemu o utrzymywanie budynków parafialnych, 1854-1861 (1854)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych oraz m.in. opis wizytacji kościoła w Bninie i parafii bnińskiej w 1777 r. (odpis).
Brak k. tyt.
Keywords: Kościół katolicki; Bnin d.m; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy sadowe; Procesy z kościołami