``Akta tyczące się Sprawy X. Niewiteckiego i Spółki przeciw Kollatorowi kościoła w Łodzi'', 1860-1863 (1860)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych oraz m. in. odpis aktu darowizny dla kościoła w Łodzi w 1460 r.
Karty 22, 45, 60, 62, 97-98, 100-101, 104-106, 108 są uszkodzone.
Keywords: Kościół katolicki; Kórnik; majętność kórnicka; Łódź w; Korespondencja 19 w.; Kościoły; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy sądowe; Procesy z kościołami