``Acta in Sachen der Stadt Kórnik wider das Dominium Kórnik wegen Entschädigung der benutzten Stadt-Wollwage im Rathause'', 1822-1845 (1822)
Akta dotyczące sprawy z miastem Kórnik o odszkodowanie za wykorzystywaną wagę miejską. Głównie korespondencja oraz oryg. i odp. dokumentów sądowych.
Karta tyt. oraz 39-41, 47-48, 50, 62, 65, 71, 77, 87, 89, 91-93, 108, 114, 121-122, 126 są uszkodzone.
Keywords: Kórnik; gmina miejska; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy w różnych sprawach gospodarczych i o długi