``Manual Acten des Justiz-Commissarii Hoyer in Sachen der Johann George Gutscheschen Erben wider das Dominium Kórnik'', 1823-1830 (1823)
Akta dotyczące sprawy ze spadkobiercami młynarza Johanna George'a Gutscha. Głównie odpisy dokumentów sądowych oraz m.in. odpisy przywilejów Teofili z Działyńskich Szołdrskiej Potulickiej dla: osadników olęderskich w Radzewicach z 1737 r. i 1842 r., dla Jana Kahla i jego sukcesorów z 1747 r., odpisy fragm. dokumentów z końca 18 w. i pocz. 19 w., zestawienia opłat.
Karty 1, 101-102, 183, 206 są uszkodzone.
Keywords: Radzewice w; młyn; Kórnik; majętność kórnicka; Majętność kórnicka 19 w.; Olędrzy; Osadnictwo olęderskie; Procesy; Procesy w różnych sprawach gospodarczych i o długi