Materiały Jana Brussa do historii ``Sokoła'' w Polsce - Dzielnica Mazowiecka 1933-1939 (1933)
Okólniki, sprawozdania z działalności za lata 1933-1938. - Hickiewicz Ludwik: ``Niektóre myśli mające na celu popularyzację idei sokolej[...]'' 1935. - Jednodniówka Pamiątkowa Zlotu Sokoła Okręgu Warszawskiego w Żyrardowie 1938, Jednodniówka Pamiątkowa III-go zlotu Sokoła Okręgu Warszawskiego w Pruszkowie 1939. - ``Pod Pręgierzem. Pismo zwalczające niebezpieczeństwo żydowskie'' nr 20 z roku 1934
a 1965 1462
Keywords: Częstochowa d. m. pow; paulini; Żyrardów d. m. pow; zlot ``Sokoła''; Wilno m; Polskie Tow. Gimnastyczne ``Sokół''; Litwa; Zamość d. m. pow; Pruszków d. m. pow; Warszawa; Korespondencja 20 w.; Żydzi