"Gdy panowie Wielkopolscy gościli naczelnika państwa Józefa Piłsudskiego" (1967)
Wizyta Piłsudskiego w Samostrzelu u Konstantego Bnińskiego, w Dębnie u Jezierskich. Powitanie w Kórniku, przyjęcie i rozmowy z Władysławem Zamoyskim na zamku kórnickim. Przy tym "Przegląd Zachodni. Miesięcznik Związku Polskich Ziem Zachodnich" R. 18: 1967 nr 11-12 [Londyn], gdzie na s. 11-14 druk tekstu z drobnymi zmianami
Mf 7753
Keywords: Kórnik m; Śrem d. pow; Londyn; Dębno w; Wyrzysk d. pow; Samostrzel w