"Anfangsgründe der Geomatrie und Trigonometrie. Zum Gebrauch der beiden höchsten Klassen der deutschen Hauptschule in St. Petersburg entworten von C.H.A. Krause. St.Petersburg 1782" (1782)
W tekście 16 akwarel wykonanych przez autora jako ilustracje zadań trygonometrycznych
c 1969 432
Keywords: Petersburg; Rosja; Geometria 18 w. |teksty szkolne; Matematyka 18 w. |teksty szkolne; Szkolnictwo polskie 18 w. |teksty szkolne; Trygonometria 18 w. |teksty szkolne