Artykuły Konstantego Syrewicza przeznaczone do prasy poznańskiej i centralnej (1956)
Artykuły popularno-naukowe i publicystyczne z zagadnień polityczno-społecznych z lat 1956-1957, dawna satyra i anegdota, satyra współczesna, próbka twórczości literackiej, uwagi o żargonie współczesnym. Korespondencja z red. czasopisma ``Tydzień'' (Pismo społeczno-ekonomiczne spółdzielczości pracy. Warszawa) i maszynopisy tam zamieszczanych artykułów z lat 1958-1959
a 1969 2718
Keywords: Poznań m. woj; Dziennikarstwo polskie 20 w.; Literatura polska - opowiadania