``Warszawa w ogniu''. Relacje 35 osób z powstania warszawskiego (1945)
Relacje nr (numery oryginalne nadane przez zespół pracujący w warunkach konspiracyjnych) 219, 269, 1, 284, 168, 179, 170, 225, 169, 72, 301, 98, 294, 302, 306, 163, 222, 148, 252, 297, 155, 296, 274, 33, 48, 31, 264, 154, 165, 228 wyd. Serwański E.: Życie w powstańczej Warszawie. Warszawa 1965. Tamże poz. 45 bez numeru oryginalnego. Nieobjęte publikacją pozostały 4 relacje: nr 25 (k. 146-147), 132 (k. 147-149), 43 (k. 174-179) i 507 (k. 214-238) - ``Dziennik z powstania warszawskiego siostry miłosierdzia Zofii Tymienieckiej''
a 1969 636
Keywords: Warszawa; Dzienniki 20 w.; Powstanie 1944 warszawskie; wojna 1939-1945 światowa 2