Sprawy niemieckie i stosunki polsko-niemieckie, szczególnie po 2 wojnie światowej, z materiałów Kiryła Sosnowskiego - Kisielewski, Stefan; Sosnowski, Kirył; Franciszek, Ryszka (1959)
Głównie problemy Ziem Zachodnich; artykuły dot. spraw polsko-niemieckich w tym: Kisielewski Stefan ``Nowa Polska i jej rola'' (masz. k.7); Ryszka Franciszek ``Rekolekcje i rewizjonizm'' (masz. k. 7). Sprawy polsko-niemieckie w opiniach obcych, polityka zagraniczna PRL, Młodzież niemiecka, recenzje i zapiski recenzyjne
Mf 7091
Keywords: Niemcy