Akta majątkowe Stanisława Męcińskiego (1803-1824)
Raport tygodniowy pańszczyzny z Dąbrowy, Olbrachcic i Rogaczewa 1808; wykaz szkód poniesionych od wojsk austriackich przez dzierżawcę Dąbrowy ok. 1809; rejestr przędziwa 1811; spis długów poddanych 1824; książka zasług rataja z Góry I. Banasiewicza 1832-1833;
a 1952 740
Keywords: Rogaczew w. Radomsko d. pow; Góra d. w; Olkusz d. pow; Kraków m. woj; Skrzydlów w. Radomsko d. pow; Olbrachcice w. Radomsko d. pow; Dąbrowa w.; d. pow. Radomsko; Druki 19 w.; Książka robotnika rolnego 19 w.; Pańszczyzna; Poddaństwo - oddanie się w poddaństwo; Rachunki gospodarcze 19 w.; Robotnicy rolni 19 w.; Sumariusze akt staropolskich; Wojna 1809 polsko-austriacka