Akta prawne Antoniego Zawadzkiego jako opiekuna małoletnich Boruckich przeciw Adamowi, Joannie, Magdalenie i Konstancji Wyczechowskim o części Borucina (1778-1783)
Głównie nakazy płatności kosztów procesowych wystawiane przez sąd w Starogardzie, przy tym listy Heinsiusa (ze Starogardu) do Antoniego Zawadzkiego 1780 (2) k. 17-18, 22-23. Brulion listu Antoniego Zawadzkiego do sądu powiatowego w Starogardzie 1783, przy tym kopia przysięgi Wojciecha Zawadzkiego szambelana królewskiego k. 37-37v
Pol., niem., łac.
Keywords: Starogard d. m. pow; sąd; Borucino w; Kartuzy d. pow; Kaszuby region pomorski; Korespondencja 18 w.