Wypisy źródłowe Stanisława Bodniaka do spraw morskich z rękopisów bibliotek polskich
Bibl. Kórnicka (sygn.: 174, 221, 242, 247, 249, 250, 251 [zaginiony], 259-260, 263, 275, 283, 290, 304, 324, 338, 341, 346, 1082, 1303, 1400, 1401, 1536-1537, 1539, 1541, 1621, notatki)
a 1970 2976
Keywords: Bogdanów w.; d. pow. Piotrków Trybunalski; Bałtyk morze - historiografia; Poznań m. woj; Historiografia