Wypisy źródłowe Stanisława Bodniaka do spraw morskich z akt archiwalnych
Archiwum Główne Akt Dawnych: Archiwum Skarbowe oddz. IX, nr 4; Rachunki królewskie 222, 231, 235; libri legationum 14-17, 19-20, 26; Metryka koronna 33, 35-36, 43, 74, 74a, 79-80, 84-87, 89, 95-96, 108, 110, 112, 105, Rkps 56 (?). - Archiwum Biskupie we Fromborku (sygn.: D 10, D 14, D 16, D 23, D 32, D 33, D 39, D 70, D 74, notatki S. Bodniaka: ``Polonica'' w Arch. Biskupim we Fromborku)
a 1970 2976
Keywords: Bałtyk morze - historiografia; Bogdanów w.; d. pow. Piotrków Trybunalski; Frombork d. m. pow; archiwum biskupie; Ateizm; Historiografia