Marcin Kromer - wypisy źródłowe Stanisława Bodniaka z rękopisów bibliotek polskich i obcych
Bibl. Czartoryskich (sygn.: 52, 66-79, 84, 126, 240, 241, 283, 285, 300, 308, 342, 403, 1107, 1322, 1596, 1599, 1602, 1603, 1605, 1607, 1609-1611, 1613, 1615, 1617-1620, 1631, 1640, 1990, 2117, 2460, 2833). - Bibl. Jagiellońska (sygn.: 17, 28 I-II, 41, 58, 60 I-III, 61, 64, 114, 126, 154, 162, 166, 171, 175 I-II, 226, 594, 1131, 1140, 2492)
a 1970 2976
Keywords: Poznań m. woj; Szczecin m. woj; Lidzbark d. m. pow; biblioteka; Florencja m; biblioteka Marucellana; Włochy; Parma m; Bogdanów w; Piotrków Trybunalski d. pow; Warszawa; m. Biblioteka Narodowa; Humniska w; biblioteka Sanguszków; Brzozów d. pow; Wrocław m. woj; Historiografia