``Dwóch czy jeden Sarnicki''
``Czy w naszej literaturze było dwóch współcześnie żyjących Stanisławów Sarnickich ?'' - rkps k. 1-14.
a 1970 2976
Keywords: Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Bogdanów w.; d. pow. Piotrków Trybunalski; Historiografia; Reformacja