"Dwóch czy jeden Sarnicki"
"Czy w naszej literaturze było dwóch współcześnie żyjących Stanisławów Sarnickich ?" - rkps k. 1-14.
a 1970 2976
Keywords: Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Bogdanów w., d. pow. Piotrków Trybunalski; Historiografia; Reformacja