"Pamiętnik czterdziestu lat" (1969)
Powrót do kraju, praca w Fabryce Taboru Kolejowego w Elblągu, kontakty z Jugosłowianami, Fabryka Łożysk Tocznych w Kraśniku, Chełmie Lubelskim, Zielonej Górze, praca w Kolejowym Przedsiębiorstwie Robót Ładunkowych w Chełmie, przestępstwa i afery gospodarcze, pobyt w więzieniach (m.in. oskarżenie o szpiegostwo na rzecz Jugosławii)
a 1971 1388
Keywords: Zielona Góra m. woj; Wilno m. Litwa; Elbląg d. m. pow; fabryka wagonów; Kraśnik d. m. pow; Więzienia; Wywiad