Materiały ilustracyjne do nauczania języka greckiego (1863-1931)
Lata 1863-1915: zestawienie chronologiczne informacji k. 2-3; tematy zadań wyższej i niższej sekundy i tercji (przed 1895 r.) k. 4-12; wykazy nauczycieli i notatki o programie w poszczególnych klasach (IV-II) - 2 red. 1864-1915 k. 13-64; wykazy szczegółowe programów i nauczycieli w klasach I-IV 1863-1900 k. 65-125
a 1972 3142
Keywords: Gniezno d. m. pow; Filologia klasyczna - dydaktyka; Szkolnictwo polskie