Spisy uczniów i abiturientów Gimnazjum Gnieźnieńskiego - Gimnazjum Gnieźnieńskie
Spis abiturientów Polaków z lat 1867-1919 wg S. Karwowskiego: Dzieje Gniezna. Poznań 1892 i Książki pamiątkowej zjazdu b. wychowanków pt. Wspomnienia 1863-1938. Gniezno 1938 k. 1-14. Wykaz abiturientów I Liceum Ogólnokształcącego im. Bolesława Chrobrego w Gnieźnie od r. 1945 (do 1962) - maszynopis k. 15-44; fragmenty spisu uczniów wg klas z lat 1939-1950 k. 45-48
a 1972 3142
Keywords: Gniezno d. m. pow; Szwajcaria; podróże; Szkolnictwo polskie