``Brzask'' - czasopismo uczniowskie Gimnazjum Gnieźnieńskiego. Bibliografia 1929-1951 - Gimnazjum Gnieźnieńskie (1963)
Wykaz zawartości 11 roczników (1929, 1938-1939, 1945-1951) czasopisma: 689 pozycji, w tym 182 pozycje dot. wydarzeń na terenie Szkoły. Na k. 2-4 zestawienie istniejących numerów ``Brzasku'' z podaniem liczby artykułów. Załączona bibliografia pisemka szkolnego Czerwonego Krzyża w Gimnazjum Gnieźnieńskim: ``Bliźniemu służ'' za rok 1947
a 1972 3142
Keywords: Gniezno d. m. pow; Bibliografia; Czasopisma; Szkolnictwo polskie