Wspomnienia i materiały Stanisława Grześkowiaka
Materiały: Ewidencja personalna Ochotniczej Milicji Obywatelskiej w Bninie I-II 1945, k. 15 (opr. ppł.), odpis rezolucji PPR - placówka Kórnik z 19 III 1945 o potrzebie zniesienia różnic w kartkach żywnościowych; fragment referatu historycznego; dyplom uznania KC PPR 1947 (podpis W. Gomułka); zaproszenie na XIV Powiatową Konferencję Sprawozdawczą w Śremie i zgłoszenie do dyskusji 1969; Grażyna Plaskacz i Ewa Rucka: Zarys życia i działalności politycznej w szeregach KPP Górczewskiego Antoniego 1898-1943. Toruń 1971 z notatkami St. Grześkowiaka k. 28
a 1972 2848
Keywords: Kórnik m; Śrem d. pow; Śrem d. m. pow; Bnin d. m; Ruch robotniczy