``Z dziejów szczególnej miłości [...]'' (1960)
Fragment pracy magisterskiej pt. Juliusz Słowacki i morze, powstałej w Seminarium Historii Literatury Polskiej prof. Romana Pollaka na Uniwersytecie w Poznaniu w r. 1938. Przy tym list K. Altenberger do R. Pollaka 1960
c 1967 507
Keywords: Poznań m. woj; Historia literatury polskiej; Uniwersytet