Materiały warsztatowe i warianty redakcyjne powieści ``Podzwonne staremu światu'' (1959)
Fragmenty rękopisu wstępnej red., zestawienia genealogiczne, ``Kłosy puste, chabry i kąkole - część ósma'', karty wymienione z egzemplarza red. II posłanego do MON w r. 1960, wycinki prasowe i notatki
a 1973 525