Materiały warsztatowe i warianty redakcyjne powieści "Podzwonne staremu światu" (1959)
Fragmenty rękopisu wstępnej red., zestawienia genealogiczne, "Kłosy puste, chabry i kąkole - część ósma", karty wymienione z egzemplarza red. II posłanego do MON w r. 1960, wycinki prasowe i notatki
a 1973 525