"Walniki syn Lakszmi" (1963)
Powieść historyczna w dwóch red.
Red. II Notka autorska: "Zakopane, Dom Literatów - jesień 1963", na teczce notka (Wyd. Łódzkiego?) "wpł. 1 II 64, odp. 15 III 1964 r. Przy tym frag. wstępnej red.
Keywords: Literatura polska - powieść historyczna