``Od któregoś dnia'' (1960)
Powieść obyczajowa z okresu po II wojnie światowej na Ziemiach Zachodnich. Trzy red.
Red. I pod tyt.: ``Nowe życie, kronika ludzka na Ziemiach Zachodnich''. Notatka: ``Pierwszy roboczy tytuł Życie na nowo odzyskane. Inne tytuły: Jak powstawało nowe życie'' i ``Powstało nowe życie''. Miejsce i czas pisania: ``Wrocław, maj 1960 - Poznań, styczeń 1963 (popr. na kwiecień 1963)''. K. 473-605 wyłączone z fascykułu
Keywords: Literatura polska - powieść obyczajowa