"Od któregoś dnia" (1960)
Powieść obyczajowa z okresu po II wojnie światowej na Ziemiach Zachodnich. Trzy red.
Red. I pod tyt.: "Nowe życie, kronika ludzka na Ziemiach Zachodnich". Notatka: "Pierwszy roboczy tytuł Życie na nowo odzyskane. Inne tytuły: Jak powstawało nowe życie" i "Powstało nowe życie". Miejsce i czas pisania: "Wrocław, maj 1960 - Poznań, styczeń 1963 (popr. na kwiecień 1963)". K. 473-605 wyłączone z fascykułu
Keywords: Literatura polska - powieść obyczajowa