``Wielka przygoda Ludwika Łopota'' (1961)
Powieść obyczajowa z okresu po II wojnie światowej. Praca zgłoszona na konkurs literacki LSW i Związku Literatów Polskich. Godło: ``Stokroć''. Tyt. pierwotny: ``Z ciemnego w jasne''. Nota o ukończeniu: ``Warszawa - jesień 1961'', przy tym materiały warsztatowe. Na opr. stempel LSW i data wpływu 10 II (1962)
a 1973 529
Keywords: Literatura polska - powieść obyczajowa