``W służbie złotego lwa'' (1967)
Powieść historyczna z końca XVII w., ukończona: ``Zakopane - jesień 1967'', ``Przepisałem na czysto 7 stycznia 1968''. Tytuł pierwotny: ``W kręgu kredowego koła''. Przy tym trzy zeszyty z notatkami warsztatowymi i 3 zeszyty z brulionem powieści
a 1973 531
Keywords: Literatura polska - powieść historyczna