Papiery działalności społecznej Stanisława Rucińskiego (1894)
"Sprawozdanie z działania komisji wybranej w celu urządzenia wieczoru dramatyczno-muzykalnego" przez Tow. Naukowe Polaków w Berlinie 1894; materiały Związku Obrony Kresów Zachodnich 1924-1926, m.in. memoriał w sprawie przesilenia gospodarczego na Górnym Śląsku 1925 i masz. art. M. Drozdowskiego: "O spolszczeniu przemysłu śląskiego"; Tow. Pomocy Inwalidom Wojennym i Weteranom z r. 1863 na woj. poznańskie: m.in. powołanie na członka Patronatu podpisane przez Augusta Hlonda i sprawozdanie z czynności Towarzystwa 1927-1928; różne, w tym spis książek [Stanisława i Michaliny z Kierskich Rucińskich ?], "Komunikat nr 3" Obozu Narodowo-Radykalnego, Okręg Poznański; oświadczenie Wojciecha Trąmpczyńskiego w sprawie wyborów do sejmu 1935
a 1972 562
Keywords: Berlin m; studia Polaków; Niemcy; Katalogi |spisy książek