Papiery Władysława Stillera, pierwszego polskiego dyrektora i organizatora Państwowej Szkoły Rzemieślniczo-Przemysłowej i Publicznej Szkoły Dokształcającej Zawodowej w Poznaniu (1923)
Materiały związane z mistrzowskimi kursami ogólnokształcącymi 1933/34, 1934/35, 1935/36, 1936/37. W tym: rozkład materiału, karty pytań i 3 fot. kursistów
a 1965 1463
Keywords: Poznań m. woj; Państwowa Szkoła Rzemieślniczo-Przemysłowa; Publiczna Szkoła Dokształcająca Zawodowa; spółdzielczość; Blacharstwo; Budownictwo; Druki 20 w.; Elektryka; Murarstwo; Spółdzielczość budowlana; Szkolnictwo polskie 1918-1939 r.; Szkolnictwo polskie 20 w.; Szkolnictwo polskie zawodowe