"Poezje" - Wierzyński, Kazimierz (1948)
I "Poezje" E. Dickinson
Przy tym inne tłum. z angielskiego i francuskiego
Keywords: Londyn British Museum 20 w. Wielka Brytania; Sztokholm (Stockholm) w Szwecji; Akademiens Nobelbibliotek; Czasopisma polskie; Humoreski angielskie; Humoreski francuskie; Humoreski zob. też anegdoty; Literatura amerykańska; Literatura angielska; Literatura obca